Странни туристически атракции по света

rat_temple_rajastan_xperimenter

Храм Карни Мата в Индия
Това е едно наистина завладяващо място освен ако не понасяте вида на плъхове, защото обитателите на този храм са именно такива, и то 20 000 от тях. Според легендите, които се носят, през 14 век членовете на семейството на богинята Карни са се преродили в плъхове. Ето защо те са на почит там – хранят ги и се грижат за тях. Ако случайно настъпите плъх в храма и той умре, ще трябва да заплатите теглото му в злато.

Алеята на дъвките в САЩ
По-конкретно тя се намира в един калифорнийски град на име Сан Луис Обиспо. Тя не е за гнусливи хора, защото на практика представлява разноцветни дъвчени дъвки, залепени на стените на 20 метров коридор на открито. Тази традиция се е появила през 70-те, но никой не знае как точно.

Припят в Украйна
Може би малко от вас знаят, че това е градът, в които са живели работещите в Чернобил. Сега се е превърнал в призрачен град. След аварията в атомната централа жителите му са били евакуирани, оставяйки всичко след себе си. Сградите все още са там, но опустели и потънали в прах и забвение. Така ще бъде още дълго време…

Катакомбите в Париж, Франция
Това място опредено не е за хора, които се плашат лесно. То се намира под главните улици в Париж и е пълно с кости и черепи на милиони умрели французи. Историята датира от 18 век, когато починалите са били толкова много, че е нямало място за тях в гробищата, и са решили да намерят алтернатива тук.

Кархендж в САЩ
Това е просто реплика на Стоунхендж в Англия, само че се намира в Небраска и е направена от коли. Това чудо на човешкия хумор се появява за пръв път през 1987 г. Кархендж копира своя оригинал напълно – колите са боядисани в сив цвят; подредбата, разстоянията и размерите също съвпадат.

Google+ Comments