А защо не колело?

Имате ли възможност да пътувате толкова често, колкото ви се иска? Много хора отговарят отрицателно. Но защо това трябва да е така и докога съдържанието на портфейла ви ще определя количеството на положителните емоции. Всъщност има много евтин начин за транспорт. Не би трябвало да ви плаши по никакъв повод да експериментирате, а да бъдете доста по-смели в това отношение.

Замислете се първо колко от местата около вашия роден град сте посетили. Бас ловя, че в околностите има малки селца с красиви градини, поляни, конни бази, комплекси, езерца или рекички. Винаги можете да планирате едно кратко пътуване с цел разходка, пикник или… изпробване на новия фотоапарат, например.

Поемете на поход пеша до близко село или се качете на… колело. Страхотно много хора предпочитат именно този транспорт, защото им позволява да спортуват, докато се забавляват. А багажа, ще попитате. Има симпатични кошници за багаж, в които да съберете чанта с резервен чифт дрехи, напитки и храна за пикник. Удобни и балансирано поставени на колелото, така че да не усетите тежестта им.

nature-bicycle

Предимствата на великолепното откриете – велосипед, са много. Той не изисква гориво, тъй като се задвижва само с вашата енергия. Сравнително безопасен транспорт е, ако карате бавно и спазвате правилата за движение. Държи ви в тонус и в добро настроение. А знаете ли, че има много места, където с удоволствие ще украсят колелото ви по ваша идея и с цветовете, които предпочитате.

Друго – не се разваля така, както автомобила, а и ремонтът не е толкова скъп. Сложете в чантата си малка помпа, парче гума и секундно лепило и ще сте готови за всякакви предизвикателства. И последно – с колелото можете да се движите и по най-тесните пътеки без проблем.

Приятно и безаварийно пътуване! Сигурен съм, че ще е такова. 🙂

Google+ Comments