Белоснежните планини

planiniИзвън пределите на Южна Корея, малцина знаят какво е Сораксан. Въпреки това – мястото е изключително привлекателно. И местните хора се стремят да покажат тази забележителна красота на всички туристи, които посещават страната им. Със сигурност това не е главната туристическа атракция на държавата, но пък за сметка на това без никакво съмнение е най-живописната.
Сораксан е планински масив, който попада право в Източно море. Намира се в североизточната част на страната, недалеч от границата й със северната й съседка.
В превод от корейски името на масива означава белите планини и вероятно вече сте се досетили откъде идва то – през по-голямата част на годината дебел сняг покрива върховете му.
Мястото се счита за едно от най-колоритните в света. Напълно заслужено. Тук ще видите старинни будистки манастири, ще се полюбувате на кристални реки и водопади, ще се изкъпете в термални минерални извори, чиято температура достига до петдесет градуса над нулата.
Местните идват по тези места преди всичко, за да закрепят здравето си и да задоволят нуждата на душата и сърцето си от красота – а тя тук е в изобилие и е удивителна през всяко едно време на годината.
През зимата натрупва сняг и планината се превръща в ски курорт. А през останалите месеци тук като никъде другаде по света ще можете да се насладите и да задоволите естетическите си потребности без лимит – през пролетта върховете са покрити с хиляди разцъфнали цветя, през есента склоновете са богато нюансирани от разноцветните есенни листа.
Освен да съзерцавате обаче, тук можете да правите и много други неща – да изкачвате върхове, изкушените от алпинизма – да се катерят, плувците – не само да се изкъпят в морето, но и да стигнат до статуята на седящия Буда. Е, разбира се, всичко това на непоторимото платно на неземно красивия планински силует.

Google+ Comments