Сред Дивото с Рийз Уидърспун

Днес ще ви направя една препоръка за книга и филм, който е сниман по нея. Книгата е публикувана на български език през пролетта на 2014 г., а в края на същата година се появи и филмът с Рийз Уидърспун в главната женска роля.

Защо обаче ви споделям всичко това едва сега? По простата причина, че понякога избягвам разни неща, когато са модерни. Изчаквам вълната да стихне и след това проучвам по-подробно за какво става въпрос и си изграждам собствено мнение.

Ето го и него. Книгата (да, чел съм я) е хубава, но е по-женса. Това никак не ме изненада, защото е автобиографична и разказва за живота на авторката Черил Стрейд, която в средата на 20-те си години вече се чувства изцедена от живота. Личният й живот е пълна разруха, около нея няма нищо стабилно или сигурно, а самата Черил се лута между правилно и грешно, залитайки по-скоро към грешното. Спасението й идва, когато решава да премине най-дългият туристически маршрут в Северна Америка. Наричат го ТХП или Тихоокеански хребетен път. Той е с дължина от 1800 км и се простира на територията на 3 щата. Приключението не е никак леко, но благодарение на него Черил буквално преоткрива себе си.

Смея да кажа, че Рийз Уидърспун доста добре пресъздава метаморфозата, през която минава нейната героиня. Филмът е сполучлив и ако не ви се четат 416 стр., но историята ви е привлякла, гледайте „Разходка в дивота“ (не много добър превод по мое мнение).

Иначе книгата я препоръчвам на всички жени, мисля, че има какво да открият между редовете й. Мъжката половина също може да разлисти произведението – току виж разкриете нещо за женската психика, което до сега ви е било непознато.

 

Google+ Comments