Почивката свърши, сега кога ще почиваме

Ама вярно е, че хубавите неща свършват бързо. Кога минаха коледните и новогодишни празници, кога се изтърколи цялата 2015 г.? Сякаш беше вчера, когато писах последната си публикация, а тогава до Коледа оставаше цяла седмица.

holiday2016-fb-20

Сега поглеждам напред към 2016 г. и се чудя: добре де, след като почивката ни приключи, кога пак ще почиваме? Специално проверих кога отново ни се пада малко по-дълго време без работа и ето равносметката за цялата 2016 г.:

3-ти март е в четвъртък, така че петъкът след него също е обявен за почивен и ще се отработва на 12-ти. Получават се 4 почивни дни между 3-ти и 6-ти.

От 29-ти април до 2-и май ще честваме Великден, а любимият ни Гергьовден ще ни осигури и един почивен петък. Тези, които си пуснат отпуск за 3, 4 и 5-ти май, ще почиват 10 последователни дни. Но това не е всичко, защото май месец крие още една изненада – ще се работи на 12-ти в събота, а в понеделник и вторник на 23-и и 24-и най-официално няма да сме на работа. Така през май ще се радваме на 4 почивни дни и една „щастлива“ събота.

След това се преселваме чааааак… на септември, където две съботи са отбелязани като работни – на 10-ти и 17-ти. Те обаче ще ни осигурят 2х4 почивни дни в рамките на 3-6-ти и 22-25 септември.

Коледата малко ще ни ощети и ще ни даде само 1 екстра почивен ден, защото 24 и 25-ти са в събота и неделя, както се падат също 31-и декември и 1-и януари.

Личната ми равносметка е, че 2016-та се очертава горе-долу добре откъм почивни дни. През пролетта и есента положението е обнадеждаващо, но зимата, ако искаме да мързелуваме, ще си харчим отпуската. Имайте предвид обаче, че май и септември се очертават като добри месеци за пътувания. Аз възнамерявам да запланувам нещо за тогава. А вие?

Google+ Comments