Барселона – един великолепен град

Барселона е един наистина уникален град. Той е на второ място по големина в Испания и е сред избора на много туристи, тъй като притежава множество забележителности. С население над 1.6 милиона жители се нарежда на 8 място по големина в Европа. Града и до ден днешен се разраства и бележи икономически растеж, привличайки множество емигранти.
Една от известните забележителности, при която процеса на изграждането ще продължи и в бъдещето е католическата църква “Саграда Фамилия”. Освен нея други места, които си заслужава да посетите са символа на града – катедралата “Санта Еулалия”, сградата, построена от Антонио Гауди “Каса Мила” или в превод “Къща Мила”, която спада към списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство, църквата “Санта Мариа дел Мар”, Триумфалната арка, другото известно творение на Гауди – “Каса Батльо”, готическата църква “Санта Мариа дел Пи”, небостъргача “Торе Агбар”, концертната зала “Палау де ла Мусика Каталана”, статуята на Христофор Колумб.
В града се срещат множество музеи като един от най-популярните е Националният каталонски музей по изкуствата, градският исторически музей, археологичния музей, градския музей за съвременно изкуство и др. Барселона може да се похвали с доста голяма опера – “Гран Театре дел Лисеу”, както и седем плажа, от които най-прочути са Барселонета и Сант Себастиа. Има голямо разнообразие от места за отдих  – над 65 парка, градини и почивни зони.
Забележителности в Барселона

Google+ Comments